Vera Janssen Coaching en Counseling
 
SKJ Kwaliteitsregister Jeugd

Lichaamsbewust coachen kinderen

Bij Vera Janssen Coaching en Counseling komen kinderen die even extra zorg nodig hebben doordat ze iets ergs hebben meegemaakt, een trauma hebben, kwetsbaar zijn, op hun tenen lopen of heel gevoelig zijn.

 

Met lichaamsgerichte behandelingen
komen kinderen weer in hun kracht te staan.

 

Trauma’s bij kinderen

Bij kinderen met een trauma is de stressreactie vaak chronisch. Ze maken geen onderscheid tussen reëel en denkbeeldig gevaar en ze zijn constant waakzaam. Omdat ze geen woorden hebben voor wat ze is overkomen, leeft het trauma in hun lichaam voort. Vaak hebben ze geen idee waar hun heftige emoties en spanningen vandaan komen en weten ze niet wat ze voelen.

 

Onverklaarbare klachten

Kinderen kunnen faalangst en slaap- en/of gedragsproblemen krijgen of minder positief over zichzelf zijn. Als een kind zijn angst blijft verstoppen, kunnen in het lichaam onverklaarbare klachten ontstaan. In de medische molen kunnen de klachten meestal niet opgelost worden, maar met lichaamswerk kunnen kinderen loskomen van negatieve gevoelens en zo weer in hun kracht komen te staan.

 

Lichaamsgerichte behandeling

Kinderen met traumatische ervaringen voelen liever niet omdat wat ze voelen angstig is. Tijdens de traumabehandeling van Vera Janssen raken kinderen vertrouwd met hun lichaam. Het stresssysteem van het emotionele brein kalmeert en andere delen van het brein functioneren gezonder. Het kind komt uit de situatie door de pijn, het verdriet of de angst te integreren zodat kracht ontstaat. Het kind wordt weerbaarder!

 

Lichaamsbewustzijn creëren

De begeleiding van Vera Janssen bestaat uit wandelen in de natuur, zwemmen in het heerlijk verwarmde zwembad, ontspanningsoefeningen, zoals yoga, dansen, massage en mindfulness. Het kind wordt zich bewust van zijn of haar lichaam, voelt waar de spanning zit en weet wat het kan doen om deze spanning af te laten nemen en ervaart weer positieve emoties. Voor jonge kinderen gebruiken we het Griefel programma.

 

Ben je benieuwd naar lichaamsbewust coachen bij jouw kind ? Neem dan contact op met Vera Janssen Coaching en Counseling.