Vera Janssen Coaching en Counseling
 

Over Vera Janssen

Vera Janssen, dat ben ik. Coach voor kinderen, pubers en volwassenen. Gedreven door de vraag waarom een mens doet wat hij doet. Geïnspireerd door het werk van Alice Miller en Anna Freud. Ik deel de visie van deze psychologen op onze emotionele ontwikkeling: dat we afweermechanismes creëren om te kunnen functioneren in het dagelijks leven, maar dat diezelfde mechanismes zich vaak tegen ons keren.

Afweermechanismen zijn trucjes die we gebruiken om dingen uit ons bewustzijn te bannen. Foefjes die ons beschermen tegen ‘verboden’ verlangens en impulsen, nare herinneringen of waarheden die angst en pijn oproepen. Voorbeelden van die foefjes zijn ontkennen, vluchten in de fantasie, verdringen en projecteren op anderen.

In mijn coaching praktijk gaan we na wat jouw afweermechanismen zijn, en in hoeverre ze je helpen of juist belemmeren. Ik ben helder en transparant, en voel snel aan waar de knelpunten zitten. Mijn empathisch vermogen is groot en eerlijkheid is mijn kracht. Mijn werkwijze is lichaamsgericht: we onderzoeken niet alleen wat er in je gedachten speelt maar ook wat je voelt en ervaart in je lichaam. Deze aanpak vergroot je bewustzijn en helpt je om de regie over je eigen leven te pakken.

 

Mijn achtergrond

Sinds 2012 ben ik zorgondernemer voor kinderen met een hechtingsstoornis, trauma en gedragsproblemen. Kinderen die afweermechanismes nodig hebben om er te kunnen zijn. Samen ontleden we hun afweer, zodat ze inzien waarom ze doen wat ze doen. Dit zet een prachtige ontwikkeling in gang, waardoor ze in hun kracht komen te staan. Een mooi proces waar ik iedere dag getuige van mag zijn. En een aanpak die niet alleen zeer effectief is bij kinderen maar ook bij pubers en volwassenen.

Ooit begon ik als kleuterleidster en onderzocht ik waarom een kind bepaald gedrag laat zien. Ik kreeg vaak ‘moeilijke’ kinderen in mijn klas omdat zij door mijn benadering snel vooruitgingen. Hun positieve gedragsverandering spoorde mij aan tot nader onderzoek, om mijn aanpak een stevige basis te geven.

Naast mijn baan ging ik Pedagogiek studeren aan de universiteit. Daarna volgde ik bij het Atma Instituut de opleidingen Life Coaching, Trauma Coaching en Traumatherapie: lichaamsgerichte opleidingen waar energetisch lichaamswerk, regressie, rebirthing en hypnotherapie deel van uitmaken. Door deze studies, en door al wat ik lees op het gebied van psychologie en pedagogiek, krijg ik steeds meer antwoorden op mijn vragen.

Coachen geeft mij energie. Ik popel om met je aan de slag te gaan, vind het fijn om samen te puzzelen en te ontdekken hoe jij in je kracht kunt gaan staan.

 

Mijn werk

Door mijn interesse in het gedrag van de mens; het “waarom” ben ik blijven lezen en dat doe ik nog, vooral op pedagogisch en psychologisch niveau. Mijn empathisch vermogen is groot. Ik voel de problematiek snel aan en werk graag lichaamsgericht. Coachen is voor mij doorgeven, het is fijn om te doen, het geeft me energie en ik vind het mooi om samen aan de slag te gaan, te puzzelen. Samen te ontdekken hoe je weer in je kracht kunt gaan staan.


Mijn eerlijkheid is mijn kracht. Ik ben transparant, helder, en denk met je mee.

Nieuwsgierig? Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking.