Vera Janssen Coaching en Counseling
 

Over Vera Janssen

Omdat ik een onderzoeker ben, vraag ik me af waarom een mens doet wat hij doet. Daar was mijn opleiding tot traumacoach een mooie aanvulling op. Hoe mooi is het als ik een steentje bij kan dragen tijdens mijn coachsessies.

Dank je wel Inge dat je ooit tegen me zei: ‘Kinderen is jouw ding! (Maar volwassenen ook hoor, ieder mens is welkom.) Het werk van de psychologen Alice Miller en Anna Freud heeft mij geïnspireerd om te doen wat ik doe. Ik deel hun visie op het ontwikkelen en in stand houden van afweersystemen, die ons belemmeren bij het dagelijks functioneren.

 

Mijn basis

Ooit begon ik als kleuterleidster. Toen de basisschool ontstond, mochten alle leerkrachten lesgeven in alle klassen. Dat liep niet echt soepel. Omdat ik consequent was en een benadering vond om met ‘moeilijke’ kinderen om te gaan, kwamen zij in mijn klas. Ik onderzocht waarom een kind een bepaald gedrag liet zien.

Dit bracht mij bij de studie pedagogiek aan de Universiteit van Utrecht. Hier kreeg ik antwoorden op mijn vragen. Mijn studie duurde maar 4 jaar omdat ik ontdekte dat er meer in het leven was dan alleen juf zijn en in de avond naar de universiteit gaan. Ik stopte de opleiding en dat vind ik tot op de dag van vandaag jammer.

Sinds 2012 ben ik zorgondernemer voor kinderen met een hechtingsstoornis, trauma en gedragsproblemen. Deze kinderen hebben afweersystemen nodig om er te kunnen zijn. Samen ontleden we hun afweersystemen, zodat ze begrijpen waarom ze doen wat ze doen of deden wat ze deden. Ze groeien en staan weer in hun kracht. Een mooi proces waar ik iedere dag getuige van mag zijn. Omdat het zo goed werkt, wil ik het met anderen delen.

In 2006 heb ik tijdens mijn 2-jarige opleiding Life coaching aan het ATMA instituut, een lichaamsgerichte opleiding met energetisch lichaamswerk, regressie, rebirthing en hypnotherapie gedaan. Inmiddels heb ik de opleiding tot traumacoach afgerond en ben ik i.o tot lichaamsgerichte traumatherapeut.

 

Mijn werk

Door mijn interesse in het gedrag van de mens; het waarom ( bijna filosofisch ) ben ik blijven lezen en dat doe ik nog, vooral op pedagogisch en psychologisch niveau. Mijn empathisch vermogen is groot. Ik voel de problematiek en werk graag lichaamsgericht. Ook coachen vind ik heerlijk om te doen, het geeft me energie en ik vind het mooi om samen aan de slag te gaan, te puzzelen, te ontdekken zodat je weer in je kracht komt te staan.

Mijn eerlijkheid is mijn kracht.

Nieuwsgierig? Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking.